עוד לא פגשתי באדם שעבר ליד בית קולנוע ולא "התהפנט" מריח הפופקורן הקופץ.
אחד הדברים הגאונייים שהומצאו :]
קצת על הפופקורן...
פופקורן יאמי!
אין כמעט אדם שלא יזהה את קולות ההתבקעות של גרגרי הפופקורן ואת ריחם.
את הפופקורן מכינים מזן של תירס אשר עובר תהליך ייבוש בשדה עוד לפני קטיפתו. לתהליך הייבוש יש קשר להתבקעות גרגרי התירס שהופכים לחטיף. ניתן לבָקֵעַ את גרגרי התירס בדרכים שונות. כבר לפני כ- 5000 שנה הבעירו האינדיאנים מדורה, בה התבקעו גרגרי התירס והתפזרו לכל עבר. כיום מכינים פופקורן במספר אופנים כגון: בסיר מכוסה המונח על הכיריים, בשקית נייר אטומה המעוצבת במיוחד עבור הכנת פופקורן במיקרוגל, במתקן מיוחד המיועד לאח ובמכשיר חשמלי סגור, שכולל גוף חימום המחמם את הגרגרים ומפוח המוציא אוויר מהמכשיר.
פופקורן להכנה במיקרוגל
בטעם חמאה
מוכן תוך דקות
רכיבים: גרגירי תירס 71%, שומן צמחי מוקשה, מלח, חמאה, חומרי טעם, צבעי מאכל: E-100,
E-160 (b) , E-160c.
ערכים תזונתיים ל-100 גרם:
אנרגיה: 512 קק"ל
חלבון: 8 גר'
פחמימות: 61 גר'
- שומן רווי: 5 גר'
סיבים תזונתיים: 18 גר'
נתרן: 500 מ"ג
פופקורן להכנה על הכיריים
רכיבים: גרגירי פופקורן
ערכים תזונתיים ל-100 גרם:
אנרגיה: 380 קלוריות
חלבונים: 12 גר'
פחמימות: 80.8 גר'
ברזל: 2.7 מ"ג
סיבים תזונתיים: 4.1 גר
'שומן: 26 גר'
כולסטרול: 0 מ"ג
נתרן: 0 מ"ג
אשלגן: 30.1 מ"ג
הכנת פופקורן מהירה:
לשים סיר על אש גבוהה ולחמם אותו בלי כלום.
להוריד את האש לחום בינונית ולהכניס לסיר 2 כפות שמן, ולחכות כמה שניות.
לשפוך 2 כוסות פופקורן לסיר ולנער את הסיר.
לכסות את הסיר = אבל להשאיר פתח קטן ליציאת אדים.
לנער את הסיר מדי פעם עד שכל הגרגרים תפוחים.
פופקורן מתוק:
אופן ההכנה:
לאחר שהכנת את הפופקורן עם השמן (בלי מלח!) תוציא אותו ותעביר אותו לכלי אחר.
באותו הסיר שהכנת את הפופקורן תשפוך סוכר (בערך סנטימטר וחצי של הסיר) תערבב עד שתמיס אותו, עד שיהפוך לכרמל (נוזלי) תכבה את האש ותחזיר את הפופקורן לסיר ותערבב טוב.
בתאבון ^^
הדר D: